Vianočná Budapešť, nedeľa 1.12.2024

Vianočná Budapešť, nedeľa 1.12.2024

Budapešť patrí počas vianočných sviatkov medzi desať najkrajších a najvyzdobenejších hlavných miest v Európe. Zakaždým sa o tom presvedčíme, keď do tohto historického mesta na Dunaji zavítame. Vianočné trhy trvajú až do sviatku troch kráľov, takže vianočná atmosféra v meste bude aj po vianočných sviatkoch ešte v plnom prúde.

Kým sa však zúčastníme bohato vyzdobených vianočný trhov na dvoch známych námestiach, zvykneme navštíviť zopár pamätihodností, ktoré v histórii maďarského národa zohrali dôležitú úlohu. Námestie hrdinov (Hősők Tér) s pamätníkom Milénia, neďaleko stojaci pôvodne drevený hrad Vajdahunayd, Slovákmi postavený maďarský Parlament (Orságház) pri rieke Dunaj a Baziliku Sv. Štefana, pred ktorou sa už tradične poriadajú vianočné trhy.

Pôsobivá projekcia vianočných a biblických výjavov na jej stenách určite v každom z nás vyvolá príjemný a radostný pocit z prebiehajúcich sviatkov. Okrem toho ochutnáme z tradičnej maďarskej kuchyne, vianočného punču, či nefalšovanej domácky vyrobenej pálenky.

PROGRAM:

06:30 hod odchod zo ZH (nástupné miesta viď prihlasovací formulár)

10:00 hod príchod do Budapešti – prehliadka starého mesta (Námestie Hrdinov, historické centrum, Parlament, nábrežie Dunaja, Bazilika sv. Štefana, ulička Deák Ferenc zaujímavá originálnou výzdobou obchodov luxusných značiek

13:00 hod návšteva vianočných trhov na Námestí sv. Štefana a vianočných trhov na Vorosmartyho námestí

17:00 hod odchod späť domov s predpokladaným návratom okolo 21:00 hod

CENA VÝLETU: 49€/osoba

zahŕňa: prepravu 9-miestnym autom a sprievod po meste

V prípade záujmu vyplňte prosím PRIHLASOVACÍ FORMULÁR:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
v prípade viacerých osôb uveďte prosím ich mená
Vaše nástupné miesto
GDPR súhlas
VŠEOBECNÉ PODMIENKY súhlas